Dejotāja Vija Vētra jūsmo par Levitu: “Viņš iestāsies ne tikai par Latviju, bet arī par savu tautu”

Kadrs no video

“Viņš ir citas tautas piederīgais, un tas varētu radīt problēmas,” RīgaTV 24 raidījumā “Dienas Personība ar Veltu Puriņu”, raksturojot jaunievēlēto Latvijas Valsts prezidentu Egilu Levitu, sacīja 96 gadus vecā dejotāja un horeogrāfe, indiešu un sakrālās dejas kustības aizsācēja Latvijā Vija Vētra, kura ik pavasari no Ņujorkas brauc apciemot savu dzimteni Latviju.

“Es ceru, ka viņš iestāsies par latviešiem un Latviju, bet domāju, ka viņš iestāsies arī par savu tautu. Un tur nu viņš varētu nonākt problēmā, dažreiz viņam varētu būt grūti izšķirties par vienu vai otru lietu,” spriež Vija Vētra. Uz jautājumu, kāpēc dejotāju māc šaubas, viņa nosaka: “Ja cilvēks sadalās, tad domas neaiziet vienā virzienā.”

Tiesa, tajā pat laikā Vija Vētra nākotnē raugās cerīgi: “Bet varbūt, ka viņš vienreiz iemācīs mums latviešiem, kā to dara jūdi – pareizi ir teikt jūdi, nevis ebreji, jo ebreji ir valoda, nevis tautība – ka ir jādomā citam par citu. Tā ir tauta un labs piemērs tam, kā jāpalīdz. Viņiem tiklīdz viens ir nonācis lejā, nelaimē, tā visi piepalīdz un cilvēks atkal ir augšā.”

Pievienot komentāru